το πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
20.00-21.00
hatha αρχαρίων
20.00-21.00
hatha αρχαρίων
21.00-22.15
hatha προχωρημένων
21.00-22.15
hatha προχωρημένων

τα τμήματα μας

Όλα τα τμήματά μας περιλαμβάνουν τεχνικές αναπνοής (pranayama), σωματικές ασκήσεις συνδυάζοντας την κίνηση με την αναπνοή και εστιάζοντας το βλέμμα σε συγκεκριμένα σημεία (asanas) και βαθιά χαλάρωση (savasana). Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά πληροφορίες για τα τμήματά μας.

ήπια πρωινή πρακτική: Πρακτική που συνδυάζει στοιχεία pranayama, hatha yoga, yin yoga, αποθεραπείας και διαλογισμού, για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με χαμόγελο! Ιδανική για όλα τα επίπεδα, για ασκούμενους κάθε ηλικίας, εγκύους, ασκούμενους με τραυματισμούς αλλά και παθήσεις ψυχοσυναισθηματικής φύσης.

διαλογισμός: Πρακτική καθοδηγούμενου διαλογισμού με στοιχεία από διάφορες τεχνικές, προκειμένου να ησυχάσει ο νους από τον εσωτερικό θόρυβο και την ένταση της ημέρας.

αποθεραπεία: Πρακτική πλήρους χαλάρωσης σώματος και νου, με συνδυασμένες τεχνικές pranayama, διαλογισμού, yin yoga, yoga nidra, antar mouna. Πρόθεσή μας η μη δράση και η αποφόρτιση από εσωτερικές εντάσεις. Πρακτική για όλα τα επίπεδα, ιδανική για το κλείσιμο της εβδομάδας!

hatha: Πρακτική βασισμένη στην παράδοση της hatha yoga. Ξεκινάμε με pranayama, προχωράμε σε asanas και ολοκληρώνουμε με savasana. Πρόθεσή μας η συνείδηση του εαυτού μέσα από το σώμα που κινείται με επίγνωση. Πρακτική προσαρμοσμένη στο επίπεδο των ασκουμένων.

ashtanga led/mysore: Πρακτική που ακολουθεί την παράδοση της asthanga yoga, στην οποία η ροή της αναπνοής οδηγεί την κίνηση σε συγκεκριμένη σειρά θέσεων με διαλογιστική προσήλωση. Καθοδηγούμενη ή ελεύθερη πρακτική της πρώτης σειράς. Συνιστάται η προηγούμενη εμπειρία στην hatha yoga.

γονείς & παιδιά: Μέσα από το παιχνίδι, γνωρίζουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να αναπνέουμε, εξοικειωνόμαστε με την επαφή, ανακαλύπτουμε τη δύναμη της ομάδας, βρίσκουμε το φως και τη δύναμη μέσα μας. Μία όμορφη εμπειρία οικογενειακής δραστηριότητας, που μας ανοίγει την πύλη της εξερεύνησης των δυνατοτήτων του σώματος και του νου. Για παιδιά από 4 χρονών.

εφηβικό-νεανικό: Πρακτική προσαρμοσμένη στις ανάγκες, την ιδιαιτερότητα και την ιδιοσυγκρασία των εφήβων και των νέων. Σεβόμαστε το σώμα μας που αλλάζει και το χρησιμοποιούμε, μέσω της γιόγκα και της κίνησης, ως εργαλείο για την μετάβαση προς την ενηλικίωση.

μικρά αλλά σημαντικά…

  • Η επιστήμη της γιόγκα βασίζεται στη σημασία επίτευξης σύνδεσης σώματος, νου και πνεύματος, ώστε να μπορεί κανείς να ζει και να δρα σε αρμονία με ολόκληρη την ύπαρξη. Πρόκειται για δουλειά εσωτερική, από το στρωματάκι στην καθημερινή ζωή…
  • Το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του στη γιόγκα είναι αυτό ακριβώς που βρίσκεται. Ο ανταγωνισμός και η σύγκριση με τους άλλους είναι έξω από το πνεύμα της γιόγκα.
  • Ο χρόνος είναι σχετικός, το ίδιο και η γνώση. Δεν υπάρχει σωστός ή συγκεκριμένος χρόνος για την πρακτική, η γιόγκα είναι τρόπος ζωής και όχι μορφή άσκησης, γι’ αυτό η ενασχόληση μαζί της αποτελεί συνήθως σχέση ζωής.
  • Η συχνότητα της πρακτικής είναι σχετική και εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός τη δεδομένη στιγμή.
  • Στο χώρο της πρακτικής συνυπάρχω με τους άλλους ασκούμενους αρμονικά. Η πόρτα μένει ανοιχτή και μετά την έναρξη των τμημάτων, σέβομαι όμως κατά τον δυνατό τις ώρες της πρακτικής.
  • Απενεργοποιώ το κινητό μου πριν την έναρξη της πρακτικής και αποφεύγω την χρήση έντονων αρωμάτων κατά την πρακτική.

namaste!