Η ανιδιοτέλεια της προσφοράς και η ικανοποίηση της συνύπαρξης γεννούν όμορφα δρώμενα στους κόλπους της ‘Γείωσις’.

οι άνθρωποι

Αλκμήνη

alkminiΗ Αλκμήνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1978. Αν και πνεύμα αντιδραστικό, όπως την χαρακτήριζαν όλοι από μικρή, έμαθε να είναι πειθαρχημένη και οργανωτική, χαρακτηριστικά που χρωστάει με ευγνωμοσύνη στην δυναμική μητέρα της. Η καλή σχέση με το σώμα, την άσκηση ως τρόπο ζωής και την καλή διατροφή ως θεμέλιο υγείας και ευεξίας ήταν από τα πρώτα μαθήματα του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Με μητέρα γυμνάστρια, αγάπησε την άσκηση και την έβαλε στην καθημερινότητά της από τα 3 της χρόνια, ενώ το ανοιχτό πνεύμα του πατέρα της τής εμφύσησε την ανησυχία της εσωτερικής αναζήτησης ήδη από την εφηβεία.

Οι πρώτες εικόνες της γιόγκα υπάρχουν στη μνήμη της από πολύ νωρίς, θυμάται από τα 5-6 της να ξυπνάει τις Κυριακές και να βλέπει τον πατέρα της να κάνει γιόγκα στο σαλόνι του σπιτιού τους. Εν τω μεταξύ, ως καλλιτεχνική φυσιογνωμία ασχολήθηκε από μικρή με την ζωγραφική και αργότερα με τον χορό, κλασσικό και σύγχρονο. Σπούδασε Νομική στην Θεσσαλονίκη, έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Αθήνα και για χρόνια αναζητούσε τον δρόμο της στον κόσμο της νομικής και των δικαστηρίων.

Το 2009 συνάντησε τη γιόγκα. Από την πρώτη στιγμή, ένιωσε ότι αυτό ήταν το δικό της μονοπάτι. Άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια yoga και thai yoga massage στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία και σε όσο χρόνο της άφηνε η άσκηση της δικηγορίας. Η γιόγκα είχε ήδη γίνει ο τρόπος ζωής της. Το 2011 αποφάσισε να αφήσει τα πάντα και να πάρει κυριολεκτικά τα βουνά. Κάπου εκεί γνώρισε τον Σωτήρη, ο οποίος είχε ήδη αφήσει την Αθήνα και τα οικονομικά που είχε σπουδάσει, για να ζήσει στο χωριό του πατέρα του, στις Ράχες Μεσσηνίας, και να παντρέψει τις δύο μεγάλες του αγάπες, το βουνό και την μαγειρική. Η γνωριμία αυτή ήταν καταλυτική για την ζωή της και έτσι ο Ιανουάριος του 2012 την βρήκε να έχει μετακομίσει μόνιμα στην Μεσσηνία.

Για την Αλκμήνη, η γιόγκα και το thai yoga massage είναι η συνεχής αναζήτηση του εσώτερου εαυτού της και dharma της το να μοιράζεται την εμπειρία της. Εμπιστεύεται το σύμπαν, την εσωτερική της δύναμη και τον δρόμο της καρδιάς. Νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα της προσφέρει η μητέρα φύση και μαθαίνει μέσα από την παρατήρησή της. Ζει στις Ράχες με τον Σωτήρη και την μικρή τους ηλιαχτίδα.

Σταύρος

StavrosΟ Σταύρος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1975 στην Αρεόπολη Λακωνίας. Πέρασε ωραία παιδικά χρόνια με πολλή μπάλα, πόλεμο, κρυφτό και κουτσό. Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Γύθειο με πολύ διάβασμα τις καθημερινές και πολλή δουλειά στα χωράφια της οικογένειάς του τα Σαββατοκύριακα. Μέσα στη φύση πάντα ένιωθε οικεία. Έτσι αποφάσισε να σπουδάσει γεωπόνος. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1998 ως Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων. Το 2003, μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και το μεταπτυχιακό του, επέστρεψε στο Γύθειο και έγινε ελεύθερος επαγγελματίας, παρέχοντας υπηρεσίες στους αγρότες για την ένταξή τους σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2008, μετά από τη συμβουλή του γιατρού »να μην έχει άγχος», έκανε το πρώτο μάθημά του στη γιόγκα με την Ευριδίκη Αραπάκη. Η δασκάλα του είχε εγκατασταθεί εκείνη την περίοδο στο Γύθειο μετά από πολλά χρόνια στο Άμστερνταμ, όπου δίδασκε Hatha κατά τον Iyengar γιόγκα, διαλογισμό, yoga dance και dance therapy. Μετά από τρία χρόνια κοντά της, το 2011, πήρε το δίπλωμά του στη Hatha yoga, στη σχολή του Gerry Rixen, ενός εξαιρετικά δραστήριου Αγγλογερμανού δασκάλου με τρεις σχολές εκμάθησης yoga και shiatsu στη νότια Γαλλία και κατοικία στη Βόρεια Ισπανία. Ο Gerry οργάνωνε σεμινάρια yoga από το 1990 στο Σκουτάρι Λακωνίας και το 2011 οργάνωσε το πρώτο θερινό τμήμα yoga teaching course. Κοντά στον Gerry, έμαθε πολλά πράγματα για το shiatsu και την κινέζικη ιατρική. Ένα χρόνο πριν, το 2010, με την καθοδήγηση του Fokke Brick, ενός Ολλανδού reiki master, είχε πάρει τον πρώτο βαθμό του στο reiki τον οποίον εξέλιξε το 2012 στο δεύτερο βαθμό. Το καλοκαίρι του 2011, ξεκίνησε μαθήματα tai chi και chi quong με τον συμπατριώτη του Ναπολέοντα Ξιφαρά, στο θερινό σπίτι του δασκάλου του στο Λιμένι. Από το 2014 διδάσκει, στο Γύθειο και στη Σπάρτη, Hatha Yoga και διαλογισμό, κάνει θεραπείες reiki, συνεχίζει να εργάζεται ως γεωπόνος στο γραφείο του και στον ελεύθερο χρόνο του περιποιείται τις ελιές του, παίζει νέυ, μελετά γαλλικά και κάνει μεγάλες βόλτες στη φύση.

Με την Αλκμήνη και το Σωτήρη γνωρίστηκαν τον Νοέμβρη του 2012 σε ένα σεμινάριο στη Σελλασία Λακωνίας και τον επόμενο Αύγουστο του 2013, υπέγραψε ως μάρτυρας στο γάμο τους. Με την Ήλιδα επικοινωνούν από πολύ νωρίς μέσω του ρέικι.

φίλοι εθελοντές

anthropoi-cΦίλοι εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χαρά μοιράζονται μαζί μας τις αναζητήσεις και τις εμπειρίες τους. Η ανιδιοτέλεια της προσφοράς και η ικανοποίηση της συνύπαρξης γεννούν όμορφα δρώμενα στους κόλπους της ‘Γείωσις’.